Schokkend nieuws. De Chinese naambordjes zijn verdwenen in het Amsterdamse Chinatown. Althans, in de Nieuwe Jonkerstraat zouden er andere bordjes overheen zijn gehangen. Hoe is dat mogelijk? Met zoveel bombarie werden ze opgehangen. En Chinatown is nog wel een speerpunt in het Project 1012, dat de Wallen een lift moet geven.

Ik werd erover ondervraagd in een uitzending van Vragenvuur. Gelukkig werd het mysterie nog tijdens het programma opgelost.

Bij de voorbereiding kwam ik wel een andere verdwijning op het spoor, van een iets serieuzer aard. In de notitie Chinatown (2008) die voor het Project 1012 werd geschreven werd gesproken over een Chinees WTC-achtig handelscentrum op het Oosterdok. Voor de handelsbelangen van Nederland en de opkomende economieën in het oosten niet onbelangrijk. Maar we hebben er niets meer over gehoord. Of is het op een andere plek terecht gekomen. We gaan vragen stellen.


Respond

Categoriën