Hele boekenkasten zijn volgeschreven over agendasetting. Wie graag de theorieën nog eens op een rijtje ziet, verwijs ik graag naar deze presentatie. En veel plezier ermee.

Zelf probeer ik graag te leren van succesvolle voorbeelden uit de praktijk. Een tijd geleden zette ik negen voorbeelden uit de Nederlandse praktijk op een rijtje voor een klant. Van Floris Croon heb ik ooit geleerd dat je nooit over klanten mag praten, maar omdat het Innovatieplatform niet meer bestaat, kan ik gerust verklappen dat ik dit werk voor hen deed.

Bovendien werden ze geen klant. Ze kozen voor twee wetenschappers om financiering van onderzoek hoog op de politieke agenda te krijgen. Vervolgens hebben we nooit meer iets van ze gehoord. En of de onderzoeksagenda van Nederland nou zoveel beter geworden is, waag ik te betwijfelen.

Hoe dan ook, in het hart van dit voorstel negen naar mijn mening succesvolle voorbeelden van agendasetting die ik uit mijn eigen praktijk bij De Balie en Boer & Croon was tegengekomen. En een tiental lessen die we daaruit trokken. Doe er je voordeel mee. En voor enige assistentie daarbij, weet je me te vinden!


Respond

Categoriën