Sinds Gerry van de List de Amsterdamse Canal Parade in 1998 in zijn Volkskrantcolumn wegzette als decadente ‘Amsterdamse orgie‘, zijn er elk jaar weer columnisten die het evenement aangrijpen om te wijzen op overbodigheid en moreel verval. Ach ja, ook in de zomerse komkommertijd moet het columnpje vol. Nou vooruit: Louise Fresco had een punt met haar pleidooi in NRC om bij een volgende editie van de pride iets meer kwaliteit toe te voegen.

Zolang ieder jaar de parade nog een discussie weet los te maken, of het nu gaat over homoseksualiteit in Surinaamse kringen, minderjarige homo’s of zichtbaarheid van homoseksualiteit in het leger, lijkt het me dat aan de effectiviteit en zin van de parade niet getwijfeld hoeft te worden. Zoals Stephan Sanders dit jaar wel deed in een opiniebijdrage in NRC. Iedereen die kritiek heeft op boten van bedrijven als ING en TNT gaat volstrekt voorbij aan het feit dat deze boten het sluitstuk zijn van een jarenlange interne strijd om jezelf te kunnen zijn op de werkvloer.

Zelf heb ik een keer vanaf de kant gekeken. Ook leuk. Maar andere jaren voer ik zelf mee, dit jaar voor de twaalfde keer. De afgelopen jaren met de boot van mijn wedstrijdzwemclub Upstream. Ook dit jaar maakten we weer een filmpje van de full show.

Voor wie de boot gemist heeft of wil nagenieten: Upstream Disco Glam 2011

De filmpjes van de twee voorgaande jaren vind je hier:
Upstream goed Burlesque 2010
Upstream Priscilla Queen of the Dessert 2009


Respond

Categoriën