Het was me het feestje wel: de grachtentocht en huldiging van het Nederlands Elftal. Een Amsterdams eerbetoon aan het op één na beste elftal van de wereld.

Hier een foto- en videoverslag van een oranje dagje op de Herengracht (reclame wegklikken voor ondertiteling!):

Ik mocht het feest meemaken op de hoek Herengracht – Brouwersgracht, vlak voor het stuk met de woonboten. Het werd een fantastische dag. Al vroeg begonnen met het plaatsen van hekken. Een dag van dollen met de Marechaussee, een zoete inval van bezoek en slimme marketing-acties van Heineken. Met als hoogtepunt natuurlijk de boot met de spelers. Kort, maar krachtig.

Op facebook vind je een fotoverslag van de hele dag. Hieronder de links, ook naar YouTube-filmpjes van dit hoekje. En een NOS-journaal item waarin ik mocht figureren.

Complimenten trouwens voor de gemeente.

Zondag nog mailde ik over hoe het toch moest met ons ‘pothok’. Je kent het wel: die lage uitbouwen waar vroeger het steekkool in werd gestort. Dat van ons zou een perfect uitzicht opleveren op de voetballer. Maar onder het gewicht van 30 personen zou het zeker bezwijken.

Maandag teruggebeld en doorverwezen naar degene die me precies kon vertellen wat er op de gracht zou gebeuren. De marechaussee meldde dinsdag dat we een beroep op ze konden doen als bezoekers niet zouden luisteren naar ons verzoek er niet op te gaan staan. En woensdag teruggebeld door de gemeente met de vraag of alles goed was gegaan. Ja dus. Een briefje ‘Niet op staan AUB’ bleek voor dit publiek afdoende.

Fotoverslag van de dag op Facebook

Uitzicht op de voetballers vanuit ons raam (Flip)

NOS Journaal

NOS-verslag van deze hoek


Respond

Categoriën